ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Στο δρόμο προς τις εκλογές, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η διατήρηση και -γιατί όχι;- η άνοδος των ποσοστών του, αλλά και η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, με κορμό το ίδιο. Περιοδείες ξεκινούν Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλα κορυφαία στελέχη…

Με μεγάλες καθυστερήσεις στην οργανωτική του προετοιμασία οδεύει προς τις κάλπες του Ιουνίου

το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει ακόμα αντικαταστήσει τα διαλυμένα όργανά του, ούτε καν με τις προαναγγελθείσες Επιτροπές που θα οδηγούσαν το κόμμα στις εκλογές και την αναγέννησή του αργότερα δια συντακτικού συνεδρίου. Στην πραγματικότητα, στην Ιπποκράτους λειτουργεί μόνο η ηγετική ομάδα των έξι (Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Μίμης Ανδρουλάκης) και το στενό επιτελείο συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, με το οποίο παίρνει ως επί το πλείστον τις αποφάσεις του σε βραδινές συσκέψεις στο γραφείο του.

Μεταξύ αυτών, η απόφαση για πρόγραμμα νέων περιοδειών που ξεκινά τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, αλλά και η προώθηση στα κανάλια νέων και άφθαρτων προσώπων όπως οι: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Άγγελος Τόλκας. Στον δρόμο προς τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ακόμα να διεκδικήσει την παρουσία του προέδρου του στα διαφαινόμενα αυτή την φορά ντιμπέιτ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι φοβάται την αναμέτρηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αυτό και στις προηγούμενες εκλογές ‘κρύφτηκε’, ενώ σε αυτές επιδιώκει τηλεμαχία μόνο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ ζητά ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, ποντάροντας στις ρητορικές ικανότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κατά τα λοιπά, θα οριστούν υπεύθυνοι ανά νομό και Περιφέρεια της χώρας, ενώ μένει να αποφασιστεί αν θα γίνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις, που πάντως δεν θα είναι πολλές. Το βάρος, θα πέσει ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες και γεωγραφικά στο λεκανοπέδιο Αττικής και την Ά και ΄Β Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριβή στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στόχος, ο επαναπατρισμός όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοφόρων του, η διατήρηση των εκλογικών ποσοστών του και (γιατί όχι;) η άνοδός τους, έστω και κατά μία ή δύο μονάδες, που θα είναι πάντως αρκετές για να επιτρέψουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει μια νέα αρχή για το κόμμα. Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρξουν τηλεοπτικά σποτ του κόμματος, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στα ταμεία της Ιπποκράτους, εξού και αυτή η προεκλογική καμπάνια θα είναι γενικότερα ιδιαιτέρως μικρού κόστους, ακόμα μικρότερου και από την προηγούμενη που δεν θύμιζε σε τίποτα παρόμοιες εκστρατείες στο παρελθόν.

Σε πολιτικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να πείσει πως αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την χώρα, επαναλαμβάνοντας πως μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών περνά μέσα από την ενδυνάμωσή του. Παράλληλα θα επιμείνει στην αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη μέσω των δυνάμεων της

Keywords
Τυχαία Θέματα