Στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο, ο Σαμαράς

09:00 3/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Το σιγοψιθύριζαν, ήδη, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τις ημέρες που στα ελληνικά μέσα καταγράφονταν η ματαίωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ για το Συνέδριο του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, εξαιτίας της αδυναμίας να καθορισθεί και ραντεβού με τον Μπάρακ Ομπάμα. Ωστόσο, για την αποφυγή ενός ακόμη πολιτικού και επικοινωνιακού ατυχήματος, όπως θα ήταν μία ακόμη ματαίωση, επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και κλειστά στόματα.

Ωστόσο, για την επίσημη επίσκεψη του

Έλληνα Πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα μοιάζει πλέον να απομένουν λεπτομέρειες. Το ταξίδι έχει ήδη προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, πληροφορία που είχε ήδη η Αθήνα εδώ και ένα μήνα αλλά απέφευγε να αφήσει να διαρρεύσει.

Ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον κ. Μπάρακ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο και θα έχει την ευκαιρία αναθέρμανσης των ελληνοαμερικανικών θέσεων που το τελευταίο διάστημα παραμένουν μάλλον παγωμένες, εξαιτίας της αναγκαστικής πρόσδεσης της ελληνικής πλευράς στη Γερμανία, των εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ (που μοιάζουν να καταλήγουν στους Ρώσους) και της πρακτικής αδυναμίας της Ελλάδας να παράσχει ουσιαστική συνδρομή στο σχεδιασμό της Ουάσιγκτον για τη Συρία.

Στις προθέσεις της ελληνικής πλευράς είναι στην ατζέντα των συναντήσεων του κ. Σαμαρά, να περιλαμβάνονται, πλην της ομογένειας, αρκετοί επιχειρηματίες. Άλλωστε, πέραν των εθνικών, της κατάστασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και των ευρωπαϊκών εξελίξεων που θα συζητηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Σαμαράς δεν έχει κρύψει ότι στο επίκεντρο των ταξιδιών βρίσκεται η αναζήτηση επενδυτών για την χώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα