«Προγραμματική» στροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ

09:00 3/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αύξηση της ψαλίδας μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στο ότι οι πολίτες δεν βλέπουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα σηκώσει ο ίδιος το βάρος

μιας «προγραμματικής εκστρατείας», με θεματικές εκδηλώσεις ανά τη χώρα, σε μια προσπάθεια να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος και να «ζεσταθεί» η εκλογική και κοινωνική του βάση. Εξάλλου, ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ο δρόμος προς το ιδρυτικό Συνέδριο του Ιουλίου να στιγματιστεί από μια διαρκώς καθοδική δημοσκοπική πορεία και, ως εκ τούτου, η «προγραμματική αντεπίθεση» του κόμματος επελέγη ως πρωτοβουλία «ανασύνταξης δυνάμεων».

Το πρόγραμμα

Οι «προγραμματικές εκδηλώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν σήμερα το απόγευμα από τη Δραπετσώνα, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενος από τους βουλευτές Πειραιά του κόμματος (Θοδωρής Δρίτσας, Τζένη Βαμβακά, Παναγιώτης Λαφαζάνης) θα παρουσιάσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας –έναν «χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης», όπως τον αποκαλούν στην Κουμουνδούρου. Κατά πληροφορίες, ο άξονας των προτάσεων θα αφορά τις οικογένειες χωρίς εισόδημα και κατοικία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την ανάγκη πρόσβασης στα στοιχειώδη αγαθά (νερό, ρεύμα, θέρμανση κ.α.), την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων καθώς και τις μετακινήσεις ανέργων, ενώ θα παρουσιαστεί και ειδικό πρόγραμμα αλληλεγγύης με τίτλο «τροφή για όλους».

Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Μία ημέρα αργότερα, δηλαδή αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανόλης Γλέζος θα μεταβούν στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για να επαναλάβουν την έντονη αντίθεση στην ιδιωτικοποίησή του και τον ιστορικό χαρακτήρα του ως «ιερού τόπου μνήμης και θυσίας».
Η επόμενη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μεθαύριο, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα την ανάγκη παραμονής της ΕΥΑΘ υπό δημόσιο έλεγχο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς», ενώ σημειώνεται ότι μεθαύριο είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».
Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης και στις 10 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ναύπλιο, που υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Δύο ημέρες αργότερα, στην Αθήνα, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει τους κεντρικούς προγραμματικούς άξονες σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ενώ μία ημέρα αργότερα, στον Βόλο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για την «παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση» της Ελλάδας.
Η επόμενη εκδήλωση θα είναι ανοιχτή συγκέντρωση με… προεκλογικό άρωμα, καθώς θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου, επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από τις εκλογές, που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί η παρουσίαση των θέσεων για τα εργασιακά και την ανεργία στην Καβάλα, ενώ η τελευταία προγραμματική εκδήλωση θα γίνει στις 28 του μηνός, στα Χανιά και εκεί θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος για το πολιτικό σύστημα, τη διαφάνεια, το πολιτικό χρήμα και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα