ΣΤΑ 1.450 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ

Εννιακόσιες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις έχει εκκαθαρίσει μέχρι στιγμής η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το πρόσθετο ποσό που θα εισέλθει στα κρατικά ταμεία ανέρχεται στα 866 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι επιπλέον φόροι που εισπράχθηκαν το περυσινό έτος είχαν φθάσει

τα 1,1 δισ. ευρώ και φέτος μόνο από την εκκαθάριση των 900.000 δηλώσεων (σε σύνολο 5,5 εκατ. δηλώσεων) θα εισπραχθούν 866 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά φέτος υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν περί τα 5,1 δισ. ευρώ.

Από την επεξεργασία των δηλώσεων προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

-596.000 είναι οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Καθένας από τους ανωτέρω θα καταβάλει στην εφορία κατά μέσο όρο το ποσό των 1.453 ευρώ. Συνολικά θα πληρώσουν 866 εκατ. ευρώ. Όσοι παρέλαβαν το εκκαθαριστικό με ημερομηνία 31-5-2012, το αναγραφόμενο συνολικό ποσό οφειλής πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ είτε κατά το 1/3 μέχρι τις 29-6-2012, ενώ για όσους η εκκαθάριση έγινε εντός του Ιουνίου, η συνολική οφειλή πρέπει να καταβληθεί είτε εφάπαξ είτε κατά το 1/3 μέχρι τις 31-7-2012.

- 80.000 είναι οι φορολογούμενοι που θα λάβουν επιστροφή φόρου. Συνολικά το ποσό που θα εισπράξουν ανέρχεται στα 46 εκατ. ευρώ.

- 224.000 είναι οι μηδενικές δηλώσεις που αντιπροσωπεύουν το 24% του σύνολο των δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τις 2 Ιουλίου για όσους έχουν τη δυνατότητα να τις καταθέσουν στις εφορίες, ενώ όσοι συμπληρώνουν τις δηλώσεις του ηλεκτρονικά μπορούν να το πράξουν μέχρι τις 16 Ιουλίου ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ.

Στο μεταξύ με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά, καθορίστηκε ο τύπος των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων με τα τριπλά χαράτσια.

Τα φετινά σημειώματα θα ονομάζονται «ενιαία εκκαθαριστικά σημειώματα φυσικών προσώπων» και θα αποτελούνται από αναλυτικούς πίνακες στους οποίους αναγράφονται λεπτομερώς όλες οι χρεώσεις.

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους θα μπορούν να εκτυπώνουν τα σημειώματα αυτά, μέσω του διαδικτύου, και να χρησιμοποιούν τα σχετικά αποκόμματα για την εξόφληση των φόρων που αναγράφονται σ’ αυτά, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα