ΣΠΥΡΟΣ Χ. ΤΑΓΚΑΣ

08:00 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Προς μια πιο γενικευμένη εξαθλίωση…

Παρά το γεγονός ότι η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την καθημερινότητα, οι πολιτικοί μας περί άλλων (ωραίων), τυρβάζουν : η μείζονα κρίση που δημιουργήθηκε στον «χώρο του φαρμάκου» όπου ασθενείς με ειδικά, μάλιστα, προβλήματα αναγκάσθηκαν να σηκώσουν το σταυρό τους και δημοσίως, καταδεικνύει με ενάργεια πως εισερχόμαστε, πλέον, σε περίοδο μιας πιο γενικευμένης εξαθλίωσης και ανέχειας. Η κατάσταση, πράγματι, παραείναι

σοβαρή. Ωστόσο, ο ανυπόφορος «αυτισμός» και η αλαζονεία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων καλά κρατεί : και εκεί που η δουλεία τους είναι να προβλέπουν και να προλαμβάνουν, τρόπον τινά, τέτοιου είδους εξελίξεις… «ποιούν τη νύσσα» σφυρίζοντας, ενίοτε, εντελώς αμέριμνα ή φορτίζοντας ακόμη περισσότερο την πόλωση.

Ως εκ τούτου, το χάος και η διάλυση είναι, χωρίς διάθεση υπερβολής, προ των πυλών! Διότι, αν τώρα έλειψαν φάρμακα ή οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται, λόγω και της κατάρρευσης των ταμείων, να πληρώνουν (ξανά!), τα φάρμακά τους, ποιος είναι σε θέση να εγγυηθεί λίαν αξιόπιστα, ότι σε λίγο δεν θα λείψουν βασικά προϊόντα διατροφής ή ενέργειας που, εν πολλοίς, είναι το «Α» και το «Ω» για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της όποιας Οικονομίας έχει απομείνει; Η ερώτηση, ασφαλώς, είναι περισσότερο ρητορική, καθώς, με ακρίβεια κανονικών συνθηκών δεν μπορεί να απαντηθεί από κανένα υπεύθυνο. Και αν η «επόμενη μέρα» (τώρα), έρθει με… «μια από τα ίδια» δεν πρόκειται, ασφαλώς, να απαντηθεί ποτέ!

Ήγουν : αυτό – τούτο που εκτιμούσαν και ανέλυαν σώφρονες δυνάμεις, τόσο, στο εξωτερικό, όσο, και στο εσωτερικό, ότι η χώρα τείνει να γίνει… «ο παρίας της Ευρώπης» και, σύντομα, θα χρειαστεί και επισήμως Ανθρωπιστική βοήθεια (!), αποτελεί σήμερα μια απτή πραγματικότητα. Ουδείς, όμως, ως φαίνεται, άκουσε τις σειρήνες, όπως, ουδείς – είτε συστημικός είτε αντισυστημικός είναι αυτός – ανασήκωσε τα μανίκια του (sic), να δουλέψει με σοβαρότητα. Πορευτήκαμε, μόνο, προς τις εκλογές, λες, και το πρόβλημα ήταν αμιγώς πολιτικό. Όθεν : αποδεικνύεται τώρα ξεκάθαρα ότι η «διενέργεια» εκλογών εν τω μέσω τέτοιων δυσμενών συνθηκών ήταν μια λάθος επιλογή. Στις 18 Ιουνίου, βεβαίως, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τους νέους συσχετισμούς, θα καταδειχτεί αν ήταν και η μοιραία επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα