ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Συμμάχους σε κόμματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ταξιδέψει στο Παρίσι και το Βερολίνο, με προφανή στόχο να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας, που τυγχάνει αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) προγραμματίζει ομιλία έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, αλλά και επαφές με τη γερμανική

Αριστερά στο Βερολίνο. Αν και δε θα συναντήσει, λόγω πρωτοκόλλου, τον νεοεκλεγέντα γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Τσίπρας τη Δευτέρα θα συνομιλήσει στο Παρίσι με τον υποψήφιο της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές, Ζαν Λικ Μελανσόν.

Συνοδευόμενος από τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Μηλιό και Γιάννη Μπουρνό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με εκπροσώπους της γαλλικής Αριστεράς και θα δώσει και συνεντεύξεις σε γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης. Παράλληλα, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα απευθύνει ομιλία σε μια πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΕΑ έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Βερολίνο και θα έχει επαφές με την ηγεσία του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στις συνεντεύξεις που αναμένεται να δώσει σε γερμανικά ΜΜΕ, προτίθεται, σύμφωνα με συνομιλητές του, να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην καγκελάριο Μέρκελ τόσο για την σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ευρώπη, όσο και για την -διαψευδόμενη, πάντως, από την καγκελαρία- πρόταση προς τον Κάρολο Παπούλια για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα