ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 120.000 ΜΑΘΗΤΩΝ

Σε καυτή πατάτα στα χέρια της αυτοδιοίκησης έχει εξελιχθεί το θέμα της μεταφορά δεκάδων χιλιάδων μαθητών. Σε πολλές περιπτώσεις το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν υπογράφει εντάλματα πληρωμής, ενώ την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με την νέα σχολική χρονιά.


Οι δήμοι και οι περιφέρειες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο σε πολλές περιπτώσεις δεν εγκρίνει τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε προβλέψει ότι σε περίπτωση που κηρυχθεί ένας διαγωνισμός

άγονος οι αρμόδιες αρχές θα καταβάλουν το ποσό στους γονείς οι οποίοι και θα αναλαμβάνουν με δικά τους μέσα τη μεταφορά.

Μέχρι τώρα είχαν δοθεί δύο παρατάσεις καθώς ο αριθμός των άγονων διαγωνισμών ήταν μεγάλος και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα το πρόβλημα.

Στη παρούσα όμως φάση θα πρέπει να υπογραφεί εκ νέου Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία θα παρατείνεται η ισχύουσα διαδικασία.

Την ίδια ώρα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει επιλυθεί ούτε το πρόβλημα για τη μεταφορά των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013. Οι δήμαρχοι καταγγέλουν ότι πολλοί διαγωνισμοί έχουν κηρυχθεί άγονοι, δεν έχει εκδοθεί η τροποποιημένη ΚΥΑ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει πολλές συμβάσεις δήμων για τη μεταφορά μαθητών. Η μη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ως αποτέλεσμα οι συμβάσεις να μην εγκρίνονται ούτε από τα Δημοτικά Συμβούλια. Οι δήμαρχοι κάνουν λόγο για βαβυλώνια διαδικασία και εκφράζουν επιφυλάξεις αν θα μπορέσει από Σεπτέμβριο να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα