ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ!

Το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων ξεκινά σήμερα σε έξι θέατρα της Αθήνας με τη συμμετοχή 63 ομάδων χορού.

Θα παρουσιαστούν 539 έργα Ελλήνων δημιουργών σε λιγότερο από ένα μήνα. Η παραπάνω πρόταση δίνει μια καλή πρόγευση του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που ξεκινά απόψε και θα ξετυλιχθεί ως τις 16 Ιουνίου σε έξι θεατρικές

σκηνές της Αθήνας.

Φέτος μάλιστα ο λόγος περνάει για τα καλά στη νέα γενιά των χορογράφων και χορευτών, μια και το τμήμα του φεστιβάλ που δίνει βήμα στους νέους δημιουργούς με τίτλο «Ανεξάρτητες Παρουσίες», ενισχύεται ακόμη περισσότερο συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Δύο βραδιές αφιερώνονται αποκλειστικά στους τελειοφοίτους των Ανωτέρων Σχολών Χορού, μια κίνηση συμβολική, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που έρχεται να δώσει κίνητρο σε επίδοξους χορευτές.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει υπάρξει αρκετός χώρος και για χοροθεατρικές παραστάσεις για παιδιά με τρεις ομάδες να παρουσιάζουν ανάλογα έργα ενώ σε παράλληλη δράση με την εξέλιξη του φεστιβάλ χορού θα «τρέχουν» εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και στο Μουσείο Μπενάκη.

INFO: Στα θέατρα Olvio, Ροές, Αργώ, Βασιλάκου, Χώρα, 14η Μέρα, αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.choreographers.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα