ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΦΑΠΑΞ

Τα μέτρα που θα αποτελέσουν τη συμβολή του υπουργείου Εργασίας στις περικοπές ύψους 11,7 δισ. ευρώ θα αποφασίσουν στην αυριανή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το υπουργείο Εργασίας, εξάλλου, θα σηκώσει το μεγάλο βάρος των νέων μέτρων, αφού η τρόικα έχει ζητήσει από τον κ. Βρούτση να βρει τα 4 από τα 11,7 δισ. ευρώ των περικοπών ως το 2014.

Έτσι, ο υπουργός Εργασίας θα περάσει αύριο το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό,

Αντώνη Σαμαρά για τα σχέδια του υπουργείου του.

Περίπου 2 δισ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, με την εφαρμογή αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων και «συγχώνευση» των επιδομάτων, ώστε να δίνεται ένα σε κάθε δικαιούχο. Επίσης, κατά πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή πλαφόν σε όλες τις συντάξεις του δημοσίου στα επίπεδα των 2.200 ευρώ, και η μείωση κατά 22,68% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Συν τοις άλλοις, ο Γιάννης Βρούτσης αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, για τον περιορισμό της σπατάλης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Πρόκειται, για το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, την εφαρμογή του πιστοποιητικού ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις επιχειρήσεις, τον εντοπισμό των παράνομων συντάξεων και παροχών, μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, τη μείωση λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του υπουργείου και την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα