ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΓΚΙ-ΜΟΥΝ

Στη ΠΓΔΜ θα βρεθεί απόψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, στο πλαίσιο περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ θα τον υποδεχθεί στην πόλη Οχρίδα, όπου και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του. Οι δυο τους θα έχουν συνομιλίες αύριο το πρωί και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαν θα μεταβεί στα Σκόπια, όπου θα συναντηθεί

με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Όπως είναι φυσικό, το κυρίαρχο θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση είναι αυτό της ονομασίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κατά την επίσκεψη του αυτή στην ΠΓΔΜ , θα συνοδεύεται από τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος έφτασε το μεσημέρι στα Σκόπια και γευμάτισε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό. Λίγο αργότερα αναχώρησε για την Οχρίδα για να ενταχθεί στην αποστολή του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο  Νίμιτς μετά τις συναντήσεις του με την ηγεσία της ΠΓΔΜ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα