Κανέλλη, Δούρου και Κασιδιάρης στην ίδια κοινοβουλευτική Επιτροπή!

«Μπαρούτι» μυρίζει η νέα σύνθεση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς, μεταξύ άλλων, σε αυτήν συνυπάρχουν οι κυρίες Ρένα Δούρου, Λιάνα Κανέλλη και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Υπενθυμίζεται ότι, σε τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1,

πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο νεαρός βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν είχε διστάσει να χειροδικήσει επί της βουλευτού του ΚΚΕ, αλλά και να πετάξει ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι συνεδριάσεις της συγκεκριμένης Επιτροπής αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ το έργο για τον πρόεδρο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την αντιπρόεδρο Άντζελα Γκερέκου και τη γραμματέα Μαρία Γιαννακάκη αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όπως παρατηρεί το protothema.gr, μέλος της ίδιας Επιτροπής είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Πέραν αυτών, συνωστισμός 12 πρώην υπουργών και υφυπουργών εντοπίζεται στην Επιτροπή Οικονομικών. Συγκεκριμένα, μέλη της Επιτροπής που έχουν περάσει από το υπουργείο Οικονομικών στο παρελθόν είναι οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Αντώνης Μπέζας (πρόεδρος της Επιτροπής) και Θανάσης Μπούρας, ενώ οι κ.κ. Μάκης Βορίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέκος Κοντός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έχουν περάσει από άλλα υπουργεία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η κυρία Μαρία Ρεπούση, γνωστή από το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Πέραν αυτής, μέλη της Επιτροπής είναι ο «ποιητής των αιδοίων» Τάσος Κουράκης, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Πάντζας, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο σεναριογράφος Γιώργος Κυρίτσης, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, οι κυρίες Άννα Καραμανλή και Αντζελα Γκερέκου και ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος, με γνωστότερο τραγούδι το «Μίλα ελληνικά ή ψόφα»!

Keywords
Τυχαία Θέματα