Ψάχνουν κοινό βηματισμό στο ΠΑΣΟΚ

Προς αποφυγήν τέτοιων φαινομένων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί σήμερα στις δύο το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών, στελεχών του κόμματος με επιτελικό ρόλο και όλων των υπουργών, υφυπουργών και γραμματέων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την …αλληλοενημέρωση.

Εκεί, αναμένεται να δώσει και τις δέουσες κατευθύνσεις ως προς

τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει όλοι να κινούνται στο εξής, αναπτύσσοντας κοινό βηματισμό και με στόχο την αποτελεσματικότητα του κόμματος σε όλα τα επίπεδα, ειδικά τώρα που δείχνει να καταγράφει ανοδικές τάσεις στις δημοσκοπήσεις, μετά από πολύ καιρό.

Σχεδιάζοντας τις αμέσως επόμενες πρωτοβουλίες του, ο κ. Βενιζέλος προγραμματίζει :

- Να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο προεδρείο της πράσινης ΚΟ και τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής. Για την τελευταία, φέρεται να προορίζεται ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ σε αντικατάσταση του Γιάννη Μανιάτη, προαλείφεται ο Παναγιώτης Ρήγας. Σε θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, που αρνήθηκαν να υπουργοποιηθούν, αν και πιθανότητες για την δεύτερη θέση συγκεντρώνουν και ακόμα νεότεροι σε ηλικία βουλευτές. Αμέσως μετά το κλείσιμο της εκκρεμότητας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει και μία πιο …χαλαρή συνάντηση, πιθανότατα για δείπνο με τους βουλευτές του, προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα που τους απασχολούν, υπό λιγότερο …θεσμικές συνθήκες.

- Να συνεχίσει την «έξοδο προς την περιφέρεια», που είχε ξεκινήσει πριν από τα γεγονότα που οδήγησαν σε αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης. Το αμέσως επόμενο διάστημα κιόλας θα επισκεφθεί ξανά την περιφέρεια, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές για την ανάδειξη γραμματέων στις κατά τόπους οργανώσεις του κόμματος που εξελέγησαν προ εβδομάδων, θα συγκαλέσει και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

- Να διοργανώσει με τη βοήθεια του ΙΣΤΑΜΕ μία εκδήλωση μέσα στον Ιούλιο, εφάμιλλη αυτής στην οποία μετείχε στο Παρίσι για την πορεία της Ευρώπης, την έξοδο από την κρίση, τον Ευρωπαϊκό Νότο κ.ο.κ. Εκεί, προσκεκλημένος επιθυμεί να είναι ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Ελί Κοέν, καθώς και άλλοι αναλόγου κύρους επιστήμονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα