Πρωτοβουλίες και …ανέκδοτα από τον Παναγιωτακόπουλο

«Κεντροαριστερά σε πλήρη υποταγή και συμπόρευση με την σκληρή Σαμαρική Δεξιά δεν μπορεί να υπάρξει», λέει, συνεχίζοντας για όσους συμμετείχαν στην συκοφάντηση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ότι «δεν μπορούν σήμερα να εξαγνιστούν στη συνείδηση του λαού, ούτε και να συμβάλουν σε μία προοδευτική έξοδο από την κρίση».

Ο κ.Παναγιωτακόπουλος άλλωστε υποστηρίζει ότι δεν είναι δογματισμός η αντίθεση συντήρησης και προόδου, ούτε στερεότυπο το ότι δεν μπορεί να σωθεί μία χώρα όταν διαλύεται η κοινωνία. «Το ολίγον αριστερός,

ολίγον δεξιός και ολίγον κεντρώος είναι ανέκδοτο, δεν είναι λύση…», καταλήγει.
Παρόμοια ήταν τα συμπεράσματα περί των 50 πολιτικών στελεχών και εκπροσώπων των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών φορέων του τόπου, που συναντήθηκαν το Σάββατο και συζήτηση γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση Παναγιωτακόπουλου.

Αναλύοντας την κατάσταση, κατέληξαν ότι «η υπάρχουσα κυβερνητική πλειοψηφία, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις, συνεχίζει να δίνει εξετάσεις υποτακτικότητας, εξάρτησης και κοινωνικής αναλγησίας». Επίσης, ότι «η πλήρης πολιτική ταύτιση της ΝΔ και του σημερινού μορφώματος, που μόνο στο όνομα θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε ολοένα και πιο συντηρητικά μονοπάτια την πολιτική ζωή της χώρας», χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως ‘μικρό νεοσυντηρητικό κόμμα’, αδύναμο πλέον να παρέμβει στις εξελίξεις και ανίκανο να σηματοδοτήσει οποιαδήποτε αλλαγή πορείας. Επανέλαβαν τα περί ανάγκης δημιουργίας μίας πραγματικά δημοκρατικής, προοδευτικής και σοσιαλιστικής παράταξης, που καθοδηγούμενη από τα οράματα του πραγματικού ΠΑΣΟΚ, θα μπορέσει να εκφράσει και πάλι την πλειοψηφία του λαού μας.

Δεδομένου δε, ότι κατά την γνώμη τους ότι την ανάγκη αυτή δεν μπορεί να εκφράσει η λαϊκιστική σημερινή αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για αναγέννηση της δημοκρατικής, προοδευτικής και σοσιαλιστικής παράταξης. Προχωρούν μάλιστα στη συγκρότηση πυρήνων σε ολόκληρη την χώρα, προσδιορίζοντας αρχικά την πρώην Πανελλαδική Συνδιάσκεψή τους στα τέλη Ιανουαρίου του 2014, οπότε και θα αποφασιστούν τα πολιτικά κείμενα και θα εκλεγούν τα καθοδηγητικά όργανα.

Keywords
Τυχαία Θέματα