Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί κανονικά καθώς οι καθηγητές παραμένουν επιστρατευμένοι από το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανοίγει η αυλαία των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄). Η εξέταση ξεκινά στις 8:30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική,

Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την προσεχή Τρίτη (21 Μαΐου).

Για πρώτη φορά φέτος οι εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 77.000.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους, ωστόσο εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν και μέσα στον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα