Στο Ισραήλ ο διευθυντής της CIA

Σύμφωνα με ισραηλινή κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο το αντικείμενο των συναντήσεων και των συνομιλιών που θα έχει θα αφορούν την κρίση στη Συρία.

Ο Μπρέναν μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλόν στο Τελ Αβίβ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Γιαλόν επανέλαβε ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει την μεταφορά όπλων» από τη Συρία, ειδικά χημικών, στη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, που είναι σύμμαχος της

Δαμασκού και του Ιράν και θεωρείται υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του εβραϊκού κράτους, όπως ανέφερε το Κανάλι 10, ένα ιδιωτικό ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η επίσκεψη Μπρέναν σημειώνεται δύο ημέρες μετά τη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε εκείνη την συνάντηση, ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει τον Νετανιάχου εναντίον οποιασδήποτε ενέργειας που θα προκαλούσε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία, μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κοντά στην Δαμασκού στις αρχές του μηνός. Από την πλευρά του ο Νετανιάχου είχε αποπειραθεί να πείσει τον συνομιλητή του να ακυρώσει την παράδοση στην Δαμασκό των εξελιγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300, ικανών να καταρρίψουν μαχητικά αεροσκάφη και τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα