Πόση επιτυχία να αντέξει ένας άνθρωπος;

Ομοβροντία καλών νέων: Το χρηματιστήριο πέταξε στα υψηλότερα επίπεδά του τα τελευταία 2 χρόνια… Τα spreads των ελληνικών ομολόγων επέστρεψαν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2010, προ μνημονίου δηλαδή.. Η Αθήνα πάει στο Eurogroup και λαμβάνει εύσημα ακόμη και από αυτόν τον δύστροπο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε..

Και Ελλάς

– Κίνα συμμαχία: Σε επιχειρηματικό δούναι και λαβείν προσέβλεπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με το ταξίδι του στο Πεκίνο και δεν απογοητεύτηκε. Ξεκάθαρος ο Κινέζος ομόλογός του μίλησε για ενδιαφέρον της χώρας του σε συγκεκριμένα πεδία επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, επέκταση της δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, επένδυση των Κινέζων στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, αλλά και στο ενδιαφέρον για άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.

Παράλληλα το ενδιαφέρον της Κίνας για την αξιοποίηση του Ελληνικού εξέφρασε για πρώτη φορά επίσημα ο Κινέζος πρωθυπουργός. Ενώ σε ότι αφορά τα αεροδρόμια, η συζήτηση αφορά κατ΄ αρχάς σε μεγάλο ποσοστό του Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για τουλάχιστον το 30% της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου. Ακόμη έντονο είναι το κινεζικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

Αναφορικά με τα λιμάνια, οι κινεζικές εταιρείες αναζητούν ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Ικονίου και του Θριάσιου προκειμένου να εγκαταστήσουν εκεί γραμμές συναρμολόγησης προκατασκευασμένων (knock down kits) προϊόντων ώστε με τον τρόπο αυτό να επιτύχουν ονομασία ευρωπαϊκής συναρμολόγησης και ευνοϊκότερους όρους διακίνησης εντός των ευρωπαϊκών αγορών.

Πέραν του Πειραιά οι Κινέζοι ενδιαφέρονται και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης, όπου και σε αυτές τις περιπτώσεις θα προχωρήσουν σε ενισχυτικές επενδυτικές δραστηριότητες οι οποίες δεν αποκλείεται να απλωθούν και στις όμορες χώρες.

Χαμός δηλαδή… Η Ελλάδα με την συνδρομή των πιστωτών της επιβάλλεται πλέον να προβληθεί ως «επιτυχημένο μοντέλο» προκειμένου να συνιστά παράδειγμα για όσους μπουν ή το σκέπτονται να μπουν σε μνημόνια στο μέλλον. Δεν αποκλείεται δηλαδή το 2014 να δούμε ριζικές ανατροπές με την χώρα μας να γίνεται περιζήτητη μπαίνοντας στην επόμενη χρονιά με πρωτογενές μηδενικό αποτέλεσμα ή πλεόνασμα, με το εμπορικό της ισοζύγιο σχεδόν ισοσκελισμένο και με μια υποσχετική για διαγραφή χρέους 50 δισ. ευρώ, με την μεταφορά του ποσού της ανακεφαλαιοποίησης από το κρατικό χρέος στις «πλάτες» των τραπεζών.

Success story: Και οι πλέον του 1.300.000 άνεργοι να αλαλάζουν «πόση επιτυχία πλέον μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος»;

Keywords
Τυχαία Θέματα