Πού πέρασε στον β' γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ

Επισήμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στον δεύτερο γύρο σε τέσσερις περιφέρειες: στην Αττική με την Ρένα Δούρου, στα Ιόνια με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο, στην Πελοπόννησο με τον Οδυσσέα Βουδούρη και στη Στερεά Ελλάδα με τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως από τις παραπάνω περιφέρειες, ελπίδες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην Αττική και τα

Ιόνια, αν και η αναμενόμενη στήριξη της Άντζελας Γκερέκου στον Σπύρο Σπύρου μάλλον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τον υποψήφιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Η μάχη στους δήμους

Εκτός των περιφερειών, ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να κερδίσει ορισμένους δήμους, προκειμένου να αυξήσει την πολιτική του επιρροή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει υποψηφίους σε 24 δήμους και δίνει σκληρή μάχη προκειμένου να καταφέρει να πάρει ορισμένους απ' αυτούς, με πρώτον τον δήμο Αθηναίων με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Στην Κοζάνη, τη δημαρχία διεκδικεί ο Ελευθέριος Ιωαννίδης, ενώ ο Πάνος Σαρχώσης παλεύει για τον Τύρναβο. Στον δεύτερο γύρο βρίσκονται, επίσης, ο Απόστολος Καλογιάννης στην Λάρισα, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς στον Βόλο, η Γιώτα Πούλου στη Λειβαδιά, ο Μανόλης Λαμτζίδης στην Καλαμαριά, ο Κώστας Δρακονταειδής στη Λευκάδα, ο Κώστας Νικολούζος στην Κέρκυρα, ο Μανόλης Καλλέργης στα Ανώγεια.

Στο Λεκανοπέδιο

Επίσης, στον δεύτερο έχουν μπει η Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου, ο Χρήστος Κορτζίδης στο Ελληνικό, ο Γιώργος Κοντοσταύλος στην Καισαριανή, ο Αριστείδης Κρεμμύδας στο Μοσχάτο, ο Χρήστος Κοκοτίνης στην Ηλιούπολη, ο Άκης Κατωπόδης στον Βύρωνα, ο Άρης Βασιλόπουλος στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, ο Ηρακλής Γκότσης (νυν δήμαρχος) στη Νέα Ιωνία, ο Γιάννης Σταθόπουλος στην Αγία Παρασκευή, ο Σίμος Ρούσσος στο Χαλάνδρι, ο Δημήτρης Μπίρμπας στο Αιγάλεω, ο Γιώργος Κομματάς στους Αγίους Αναργύρους, ο Χρήστος Βρεττάκος στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα, ο Γ. Λαγουδάκης στο Πέραμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα