Ψάχνουν στρατηγική ...δεύτερου γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικά για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ο δεύτερος γύρος αντιμετωπίζεται ως «η μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό διότι, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η Ρένα Δούρου μπορεί να κερδίσει τον Γιάννη Σγουρό, ιδιαίτερα εάν η μάχη ενόψει του δευτέρου γύρου πολιτικοποιηθεί και οι πολίτες της Αττικής κληθούν να ψηφίσουν επί του διπόλου «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Την ίδια ώρα, σημαντική καταγραφή και στον πρώτο δήμο της χώρας επιδιώκει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αλλά και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,

αν και οι πιθανότητες να κερδίσει τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη είναι μικρές.

Ψάχνοντας... δεξαμενές

Ήδη, πάντως, στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο προβληματισμός αφορά στις δυνητικές δεξαμενές ψηφοφόρων για τους υποψηφίους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Κουμουνδούρου ποντάρει κυρίως στην αντιμνημονιακή ψήφο, δηλαδή στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά ακόμη και ορισμένων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που επιλέγουν το νεοναζιστικό μόρφωμα από αντίδραση στο «σύστημα» και όχι με... ιδεολογικά κριτήρια.

Παρόλα αυτά, προσώρας ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τις «όμορες» δυνάμεις να μην στηρίζουν τους υποψηφίους του. Ήδη, ο Περισσός έχει διαμηνύσει στους ψηφοφόρους του πως πρέπει να επιλέξουν είτε το λευκό είτε την αποχή και να ρίξουν το βάρος τους μόνο στην ψήφο των Ευρωεκλογών. Παράλληλα, νευρικότητα προκάλεσε χθες στην Κουμουνδούρου και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος Καμμένου, Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει το κόμμα του «να γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και εμφανίστηκε να αμφιβάλλει για το κατά πόσον θα αλλάξει η κατάσταση στην Αττική αν κερδίσει την περιφέρεια η Ρένα Δούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα