Πορείες και συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνει στις 12:30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).

Στις 8:00 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ). Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί στις 7:30 στην πλατεία Ομονοίας στην πλατεία Κάνιγγος στα Προπύλαια και στους

στύλους του Ολυμπίου Διός. Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν εξαγγελθεί και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος.

Με στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕΟΤΑ, ενώ στις 12.30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγχρόνως συνεχίζονται οι καταλήψεις δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας από εργαζόμενους που βρίσκονται υπό απόλυση.

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11:30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με Διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα