Βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Στον απόηχο των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου, που ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ την απόσυρση της εν λόγω διάταξης, «συμβολικά» με τον διάλογο που θα γίνει στη Βουλή, στελέχη και βουλευτές του κόμματος, συζητούν πιο …διευρυμένες αλλαγές.

Από την συζήτηση που έγινε χθες σε συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, προκύπτει ότι

οι ʽπράσινοιʼ βουλευτές θα επιδιώξουν βελτιώσεις και σε άλλες διατάξεις. Ειδικότερα, επέμειναν ιδιαίτερα στην ανάγκη αξιολόγησης δομών και προσώπων σε όλα τα θέματα που αφορούν στη Διοικητική Μεταρρύθμιση, κυρίως δε στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Επιμένοντας στην αρχική θέση τους ότι όσοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ θα πρέπει να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης, πηγές της Ιπποκράτους θύμιζαν ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία προσελήφθησαν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, αξιώνοντας «μεγάλη προσοχή» στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να ζητήσει τις αμέσως επόμενες μέρες τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου και θα προτείνει την θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων στην όλη προσπάθεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αξιοκρατίας κατά την πρόσληψη.

Βελτιώσεις έχει προτείνει η Ιπποκράτους και σε επιμέρους φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου, με βουλευτές πάντως να υποστηρίζουν πως ναι μεν οι αλλαγές που προτείνονται επιφέρουν απλοποίηση, πλην όμως δεν συνιστούν ούτε φορολογική μεταρρύθμιση, ούτε και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα για το οποίο μιλούσε το ΠΑΣΟΚ…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρά τις όποιες βελτιώσεις θα επιδιώξουν, ως όφειλαν, όπως λένε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι θα υπερψηφίσουν το νέο πολυνομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα