Προσλήψεις με όρους στην ΕΔΤ

Η χθεσινή πρώτη του νέου μεταβατικού σχήματος της δημόσιας τηλεόρασης ξεκίνησε με ελληνική ταινία και συνεχίστηκε με ντοκιμαντέρ και αφιερώματα ηλικίας άνω των 20 ετών, καταδεικνύοντας την τεράστια απόσταση που πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση προκειμένου να εκπέμψει ένα, επιεικώς, αξιοπρεπές τηλεοπτικό προϊόν.

Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για να γίνει αυτό είναι να αποκατασταθεί μία βασική έστω λειτουργία του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, στο οποίο παραμένουν και εκπέμπουν πρόγραμμα, μέσω EBU, οι εργαζόμενοι.

Παρά τις αποστασιοποιήσεις

κάποιων εκ των δημοσιογράφων, το «μπλοκ» των εργαζομένων της ΕΡΤ παραμένει σε σημαντικό βαθμό αρραγές, εικόνα που η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό με τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για την πρόσληψη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, περίπου 2.000 εκ των εργαζομένων της ΕΡΤ για τις ανάγκες λειτουργίας του νέου μεταβατικού σχήματος.

«Παραδίδετε ή… »

Ωστόσο, πλέον και η πλευρά του κ. Παντελή Καψή μοιάζει να κλιμακώνει τις πιέσεις. Έτσι δεν ποντάρει μόνον στη βούληση ή την προσδοκία μερίδας του προσωπικού της ΕΡΤ να απορροφηθεί στο νέο, μόνιμο, σχήμα που θα συγκροτηθεί αλλά και στο γεγονός ότι η υλοποίηση της κυβερνητικής πρόβλεψης για 2.000 προσλήψεις προϋποθέτει ότι συγκροτημένα το κτήριο της Αγίας Παρασκευής θα περιέλθει στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι «αν θέλετε να προσληφθούν και οι 2.000 προχωρήστε σε λήξη των κινητοποιήσεων» ενώ δεν αποκλείεται, ως μέσο πίεσης, να ζητηθεί και εισαγγελική παρέμβαση.

Ήδη πάντως οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκαλούν όξυνση της αντιπαράθεσης. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΠΟΕΣΥ εξήγγειλε ήδη στάση εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς για σήμερα μετά το μεσημέρι και απειλεί να επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο σύνολο του δημοσιογραφικού κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα