ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο δραστών για την χθεσινή απόπειρας ληστείας στην οικία του προπονητή Γιώργου Διώνη στην Κηφισιά και την αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο δράστες της επίθεσης είναι, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή , ληστεία κατά συρροή τετελεσμένη, αρπαγή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ένας εκ των δύο δραστών καθώς ο δεύτερος είναι τραυματισμένος.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν

να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Το περιστατικό συνέβη χθες περίπου στις 13:30 όταν οι δύο δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν το σπίτι του προπονητή Γιώργου Διώνη, οι οποίοι όμως έγιναν αντιληπτοί από τη σύζυγο του προπονητή η οποία ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει στο διπλανό σπίτι.

Οι φρουροί ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και στο σημείο έφτασε γρήγορα περιπολικό.

Στην προσπάθειά του οι δράστες να ξεφύγουν πήραν για όμηρό τους τον πεθερό του προπονητή, για να τον αφήσουν λίγο αργότερα ελεύθερο και να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στο πόδι έναν αρχιφύλακα.

Στην ανταπόδοση των πυροβολισμών τραυματίσθηκε και ένας από τους ληστές στο χέρι.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή του ρέματος Κοκκιναρά για να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Χειμμάρας και Ιθάκης, στην Κηφισιά, όπου έγινε η δεύτερη ένοπλη συμπλοκή. Εκεί συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών και αργά το απόγευμα η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον συνεργό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα