ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ

Ο Θωμάς Μαύρος ήρθε στην ΑΕΚ για να ενώσει, όπως λέει. Πως όμως να ενώσει όταν ακόμα και πριν βγει ο Ιούλιος οι άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς τους παίκτες του προηγούμενου ρόστερ και μόνο ανέρχονται στις 800.000 ευρώ;


Και όμως, συμβαίνει. Στην Ένωση επιθυμούν να απαλλαχθούν από βαριά συμβόλαια, όπως είναι αυτά του Καφέ, του Λαγού ή του Γκερέιρο, αλλά για να το πράξουν θα πρέπει να δώσει στο καθένα ποδοσφαιριστή ξεχωριστά μία καλή προκαταβολή ως έναντι για το διακανονισμό των οφειλομένων από πέρυσι.

Καθημερινώς, στα

γραφεία της εταιρίας λαμβάνουν χώρα σουρεαλιστικές καταστάσεις. Ο ατζέντης του νεαρού Ανέστη Αργυρίου αξιώνει κάθε μέρα και διαφορετικό ποσό προκαταβολής για τον πελάτη του, ο δικηγόρος του Νίκου Γεωργέα το ίδιο, ακόμα και ο… αξέχαστος Ντατόμο που πέρασε και δεν ακούμπησε από την ΑΕΚ θα πάρει τις επόμενες ημέρες προκαταβολή 25.000 ευρώ για οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει με σαφήνεια αυτή τη στιγμή ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της εταιρίας. Θυμίζουμε απλά ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εξασφάλισε αδειοδότηση λόγω οφειλών της στην εφορία και κατά συνέπεια τούτην την ώρα δεν έχει ούτε φορολογική ενημερότητα. Τυπικά δηλαδή δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, ούτε καν ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών.

Ο Μαύρος χτυπάει πόρτες αλλά…

Η αλήθεια είναι ότι ο Θωμάς Μαύρος κάνει ότι μπορεί για να σώσει την ΑΕΚ από τον αφανισμό. Χτύπησε πολλές πόρτες αλλά αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό. Ο Πέτρος Παπάς εμμέσως, πλην σαφώς του ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να βάλει χρήματα στην εταιρία, ο Αχιλλέας Αγγελόπουλος του υποσχέθηκε απλώς κάποιες σημαντικές χορηγίες, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ασχολήθηκε καν, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι μοναδικές πηγές εσόδων της ΠΑΕ παραμένουν οι δόσεις του τηλεοπτικού συμβολαίου (έσοδα που θα μειωθούν από την επόμενη σεζόν) και οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας. Και εκεί, τα πράγματα είναι μάλλον δυσοίωνα. Την Τρίτη η ΠΑΕ πούλησε μόλις 154 μπλοκ και αν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς ακόμα και ο αριθμός των 20.000 μάλλον θα αποτελέσει όνειρο θερινής νυκτός. Βλέπετε, την ΑΕΚ ούτε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον την ευνοεί. Τουναντίον, η οικονομική ασφυξία στην αγορά της δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα