ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Το πλευρό των συνδικαλιστών θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν η κυβέρνηση ξεδιπλώσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων που έχει προαναγγείλει. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες, από τον Αλέξη Τσίπρα, που άπλωσε ομπρέλα πολιτικής προστασίας στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παρότι ο κ. Φωτόπουλος έχει πολλές φορές επικριθεί για τις δηλώσεις

του, αλλά για τις απειλές του να κατεβάσει τους διακόπτες σε περίπτωση που η κυβέρνηση θελήσει να πουλήσει τη ΔΕΗ, ο Αλέξης Τσίπρας χθες, από το Περιστέρι, πήρε το μέρος του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «στοχοποιεί τους συνδικαλιστές, για να μην υπάρχει συνδικαλισμός».

Εξάλλου, στην Κουμουνδούρου ήδη ετοιμάζονται για σφοδρή πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση, όταν ξεκινήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και χθες τις κατηγορίες του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ότι «έβαλε μικρή αγγελία με τίτλο “πωλείται η Ελλάδα” και μικρά γράμματα “τιμή ευκαιρίας”».

Έτσι, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε, ουσιαστικά, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του κ. Φωτόπουλου, αν ξεκινήσουν κινητοποιήσεις κατά της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα, μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψει να στοχοποιούν ανθρώπους και χώρους» και, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι αναφέρεται στον Νίκο Φωτόπουλο, πρόσθεσε: «Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, αλλά η ίδια η ύπαρξη του συνδικαλισμού». Μάλιστα, κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η επιχείρηση δυσφήμισης των συνδικαλιστών γίνεται «για να ξεπουληθούν επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ στις σημερινές ευτελείς χρηματιστηριακές αξίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα