ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Και μετά την …χαλάρωση των διακοπών, «πυρετός» τηλεφωνημάτων. Το βάρος στα κυβερνητικά θέματα ρίχνει πλέον το ΠΑΣΟΚ. Λίγο πριν από τις ευρωπαϊκές επαφές Σαμαρά, αναζητά κοινή γραμμή, τουλάχιστον προς τα έξω.

Αφού πρώτα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, επιχειρώντας να διερευνήσει κατά πόσον συμπίπτουν οι απόψεις τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος

Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά για να του ζητήσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν ακόμα δει τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ την Τετάρτη. Παρότι πάντως δεν φέρεται να τον έπεισε, δήλωσε τη διάθεσή του όχι μόνο να στηρίξει τον πρωθυπουργό στις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά να θέσει τον εαυτό και τις επαφές του με το δίκτυο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη διάθεσή του. Πάγια άποψη του κ.Βενιζέλου άλλωστε, είναι ότι αυτή την φορά τουλάχιστον, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρεθεί σε απόλυτη σύμπνοια, παρουσιάζοντας ενιαία, «εθνική» γραμμή.

Ακολούθησε νέα επικοινωνία Βενιζέλου-Κουβέλη, που δεν αποκλείεται να έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το θέμα της νέας σύσκεψης πολιτικών αρχηγών πάντως έχει, άσχετα από αυτήν, πέσει στο τραπέζι και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί τελικά στο διάστημα μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον κ.Γιούνκερ και πριν από την αναχώρησή του για Βερολίνο και Παρίσι. Κοινώς, την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα