«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ – «ΨΑΧΝΟΥΝ» 700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μπαράζ συσκέψεων  στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων για τα 11,5 δισ. ευρώ, πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για την Ευρώπη και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Γιούνκερ. Έκλεισε το πακέτο των 10,8 δισ., ψάχνουν ακόμη τα 700 εκατ. ευρώ.

Οι εισηγήσεις για το πακέτο μέτρων αναμένεται να είναι στα χέρια του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά Δευτέρα ή το αργότερο Τρίτη, προκειμένου να προετοιμαστεί πριν την κρίσιμη συνάντηση της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν

Κλοντ Γιούνκερ.

Στην μαραθώνια σύσκεψη που έλαβε χώρα χθες στο ΥΠΟΙΚ, συζητήθηκαν διάφορα σενάρια, τα οποία κινήθηκαν σε τρεις άξονες: την εργασιακή εφεδρεία, τους μισθούς των ΔΕΚΟ, αλλά και τους Οργανισμούς του Δημοσίου που θα κλείσουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν κατατεθεί εισηγήσεις για περικοπή δαπανών ύψους 10.8 δισ. ευρώ και εκκρεμούν ακόμη 700 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διήμερο το οικονομικό επιτελείο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό αρμόδιο για τα έσοδα κ. Γ. Μαυραγάνη καλείται να λύσει το… γρίφο για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα αυτά δεν έχουν την έγκριση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και των συναρμόδιων υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα