ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΗΕ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα του Κυπριακού, συζήτησαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ,  γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γγ του διεθνούς οργανισμού, «ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις στο θέμα της Κύπρου, κατά τους τελευταίους μήνες». Να σημειωθεί ότι, ο  ειδικός σύμβουλος του γγ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, αναμένεται να επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα τη Νέα

Υόρκη για να έχει συναντήσεις στην έδρα του ΟΗΕ και να ενημερώσει τον Μπαν Κι-μουν για το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις στη Λευκωσία, ώστε να αποφασίσουν το επόμενο βήμα.

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται, προερχόμενος από το Σικάγο, και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι Τούρκοι απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνέχισης των συνομιλιών για το Κυπριακό μετά την ανάληψη της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διπλωματικές πηγές στην έδρα του ΟΗΕ υποστηρίζουν ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν διαφαίνεται καμία ενθαρρυντική εξέλιξη για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, επειδή η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία επιμένουν στην άμεση σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης και αρνούνται κάθε συζήτηση μετά την 1η Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα