ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα δημιουργήσει στο Καστελόριζο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Μήνυμα αλληλεγγύης από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το Καστελόριζο, έστειλαν ο πρόεδρος

του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ, Κ. Δήμτσας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Παραρτήματος  του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο νησί.

Κατά την επίσκεψη τους στο Δήμο Μεγίστης, ολοκληρώνοντας τον πρώτο διάπλου των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ και της ΜΚΟ προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καταγράφοντας παράλληλα και τις σοβαρές ανάγκες και ελλείψεις σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι ο κύριος αρωγός της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με εξειδικευμένου γιατρούς, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Την ευγνωμοσύνη των κατοίκων του νησιού εξέφρασε ο δήμαρχος Μεγίστης, Π. Πανηγύρης. «Είμαστε  Έλληνες ξεχασμένοι από την Ελλάδα. Ζούμε όμως με το άγχος, τι θα απογίνουμε αν αρρωστήσουμε, γιατί κανέναν από τους 70.000 γιατρούς της Ελλάδας, δεν διαθέτει η Ελληνική Πολιτεία για μας. Είμαστε αποκλεισμένοι, στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό και χωρίς βοήθεια», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα