ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Σε εννιά από τις δέκα κύριες ειδικότητες των επενδυτικών τραπεζών στο Σίτι του Λονδίνου πάγωσαν οι μισθοί, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η εταιρία εύρεσης θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό κλάδο Astbury Marsden.

Η έρευνα κατέδειξε ότι δεν υπήρξε καμιά αύξηση στον μέσο βασικό μισθό στο 92% των θέσεων απασχόλησης τη χρονιά από τον περσινό Μάρτιο έως τον φετινό. Η μέση αποζημίωση μειώθηκε στο 3,5% των θέσεων εργασίας, ενώ στο 4,2% σημειώθηκαν αυξήσεις. Ο Μαρκ Κάμερον, ανώτατο στέλεχος

της Astbury Marsden είπε σχετικά:

«Το πλεόνασμα τραπεζικών υψηλής ποιότητας, καθώς και τεχνικών ειδικών που διεκδίκησαν έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων απασχόλησης και η ανεπάρκεια των εσόδων των τραπεζών είχαν αποτέλεσμα να μην αυξηθούν οι μισθοί. Αυτή την περίοδο πέρυσι οι τραπεζικοί επωφελούνταν από τις σημαντικές αυξήσεις των βασικών μισθών, αλλά η κρίση στην ευρωζώνη τα άλλαξε όλα».

Μια άλλη έρευνα έδειξε νωρίτερα τον Μάιο ότι οι έκτακτες αμοιβές, ή bonus, των εργαζόμενων στον χρηματοοικονομικό τομέα του Λονδίνου σχεδόν υποδιπλασιάστηκαν φέτος, στο χαμηλότερο επίπεδο την τελευταία δεκαετία και πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα