ΠΑΣΟΚ: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

08:26 1/2/2013 - Πηγή: Matrix24

«Mόνο με την συνεννόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις. Και αυτό απαιτεί μια υπεύθυνη στάση από όλους. Οι συνθήκες που περνάει η χώρα και η πορεία ανόρθωσής της, δεν επιτρέπουν ούτε παράλογες απαιτήσεις, ούτε μεθόδους του παρελθόντος, αλλά ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής», σημειώνουν κύκλοι της Ιπποκράτους. Καταγγέλλουν τους κλειστούς δρόμους, τα κλειστά λιμάνια και τις πολυήμερες απεργίες στις συγκοινωνίες, που δημιουργούν

τελικά «αφόρητη κατάσταση εις βάρος των πολιτών», αλλά και θυμίζουν στην κυβέρνηση ότι «οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια του διαλόγου και να αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας». «Ο διάλογος και η προσπάθεια συνεννόησης φυσικά και δεν μπορεί να υποκαθίστανται από τους μηχανισμούς καταστολής, γιατί αυτό δεν οδηγεί στον επιδιωκόμενο στόχο. Είναι άλλο το να ζητάς να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή της χώρας και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και άλλο η άστοχη και υπερβολική χρήση αστυνομικών παρεμβάσεων», επισημαίνουν, αντιπαραβάλλοντας ως λύση τον διάλογο, προκειμένου να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι υπεύθυνοι βουλευτές του κόμματος για θέματα Ναυτιλίας Νίκος Σηφουνάκης και Κώστας Τριαντάφυλλος, συναντώνται με τον υπουργό Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, με αντικείμενο το υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου του υπουργείου. Στην Ιπποκράτους, ζητούν και εδώ επιτακτικά διάλογο με την ΠΝΟ και τους άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, που θα επιτρέψουν τελικά την εξυπηρέτηση των νησιωτών της χώρας.

Αντιστοίχως, στο αγροτικό ζήτημα, επισημαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ολόκληρο το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας να οικοδομηθεί πάνω στον πρωτογενή φορέα, με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει δεσμευτεί για πίεση ακόμα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να λυθούν πολλά από τα προβλήματα των αγροτών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα μιλά για ʽστρατηγική αγροτικής ανάπτυξηςʼ, βάζοντας στη συζήτηση των αρχηγών και τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Άλλωστε, στην Ιπποκράτους, πιστεύουν βαθειά στην πρωτογενή παραγωγή, ετοιμάζοντας προτάσεις στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ʽκύματοςʼ επιστροφής από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις αγροτικές περιοχές, κάνοντας λόγο για ʽσυγκριτικό πλεονέκτημαʼ της χώρας μας έναντι άλλων κρατών της Ευρώπης. Ειδικά, για το αγροτικό πετρέλαιο, σημειώνουν ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η προκαταβολή-πρώτη δόση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών ύψους 80 εκατομμυρίων στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, με την δεύτερη να ακολουθεί τον Σεπτέμβριο. Το ίδιο λένε ότι θα γίνει με τις κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 2,1 δις ευρώ. Παράλληλα, ζητούν δέσμευση από τις αρχές για εξαίρεση των αγροτών κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος εισοδήματος από την τήρηση βιβλίων, καθώς και ισχύ της έκπτωσης που ισχύει για τους μισθωτούς και στους αγρότες. Θυμίζουν τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν από το ʽπράσινο ταμείοʼ, καθώς και την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων, μέσα από τη οποία, οι αγρότες θα μπορούν όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Keywords
ΠΑΣΟΚ, απεργιες, συγκοινωνιες, λύση, απεργια, ΠΝΟ, σηφουνάκης, βενιζελος, αθηνα, θεσσαλονικη, πετρελαιο, δις, συγκεκριμένο, ισχύ, απεργια πνο, σταση εργασιας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, θεματα πανελληνιων, νεα κυβερνηση, σχεδιο αθηνα, βουλευτες, μιλα, επιδοτησεις, πιεση, υπουργειο οικονομικων, υψος, γινει, δις, δοθει, ευρω, εξυπηρετηση, ζωη, ιδιο, ισχυει, κυβερνηση, λύση, λογο, προβληματα, συγκεκριμένο, συζητηση, σηφουνάκης, σχεδιο, ισχύ, φυσικα, δικαιωματα, χωρα, υπουργειο, κωστας, θεματα
Τυχαία Θέματα