ΠΑΣΟΚ: Δεν φοβόμαστε την τρόικα

«Είναι απαράδεκτο να μιλά με τέτοιο τρόπο για μία χώρα, οι πολίτες της οποίας έχουν υποστεί τέτοιου μεγέθους θυσίες», είπε, εμφανώς ενοχλημένος από την αποστροφή του επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ. Ο ίδιος, έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες το κλείσιμο εκκρεμοτήτων όπως ο ενιαίος φόρος ακινήτων και ο προϋπολογισμός, αφήνοντας τα θέματα βιωσιμότητας για μετά. Ο κ.Βενιζέλος

θύμισε ότι ήταν εκείνος που συγκρούστηκε με την τρόικα το 2011 και μετά ήρθε το ʽκούρεμαʼ. Επισήμανε ακόμα, ότι στις συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους της τρόικα δεν μιλούν μόνο τεχνοκρατικά, αλλά και πολιτικά, αξιώνοντας από εκείνους να καταλαβαίνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και να μη μιλούν απαξιωτικά για αυτήν. Το σύνθημα, δε, που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη αμέσως μετά την σύσκεψη ήταν ότι «δεν φοβόμαστε την τρόικα». Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε, εμμένουν στην κυβερνητική δέσμευση για «όχι» σε νέα μέτρα.

Ειδικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, πάντως, το ΠΑΣΟΚ συγκαλεί σήμερα διευρυμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, με στόχο να πειστούν οι βουλευτές να άρουν τις επιφυλάξεις τους. Ενδεικτικό είναι ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μιλούν από χθες για «δημοκρατικό, σύγχρονο και δίκαιο» κείμενο, με κοινή συνισταμένη τα θέματα που έχουν βάλει οι βουλευτές και οι κοινωνικοί φορείς.

Το όποιο πρόβλημα τώρα μετατίθεται σε ενδεχόμενη κυβερνητική πρωτοβουλία για άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με πολλούς ʽπράσινουςʼ βουλευτές να έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ψηφίσουν κάτι τέτοιο. Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους βουλευτές του κόμματός του, στέλνοντας το μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που έχουν συνάψει τα δύο κυβερνητικά κόμματα και όπου αναφέρεται σαφώς η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά, κάτι που δεν έχει προγραμματιστεί πάντως για συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα, καθώς η πραγματοποίηση ή όχι του ʽραντεβούʼ εξαρτάται από τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα