Στάση εργασίας στο Δημόσιο

Η E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποφασίσει πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας – κινητικότητας που, όπως υποστηρίζει, «επιτείνει τη διάλυση

των δημόσιων υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους». Επίσης καταγγέλλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν»

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και οι σχολικοί φύλακες στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας 12:00-15:00 θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι, ενώ στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχουν δώσει ραντεβού οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και μέλη της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οργανώνει στις 12:30, στα Προπύλαια, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και του νόμου για το Νέο Λύκειο.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 16:00.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και ολονυκτία, με σκοπό τον αποκλεισμό του κτιρίου την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα