ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Πλούσιο  ήταν το … μενού ,που είχε και πολιτικό κερασάκι, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής  του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος Υπουργός Μιλτιάδης Παπαιωάννου υποδέχθηκε τον διάδοχό του  Χρήστο Γεραρή με φιλοφρονήσεις, καθώς είχαν και στο παρελθόν άψογη συνεργασία στο πλαίσιο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

«Το γεγονός ότι παραλαμβάνω από τα χέρια σας το υπουργείο είναι μια ευχάριστη συγκυρία, γιατί έχουμε συνεργαστεί

και από άλλες θέσεις. Εκτιμώ την ανοιχτή σας σκέψη. Η θητεία σας άφησε θετικές εντυπώσεις στον νομικό κόσμο. Θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με αμεροληψία και αντικειμενικότητα», είπε ο νέος υπουργός, ο οποίος είπε ότι προτιμά την παλαιότερη προσφώνησή «κύριε Πρόεδρε» που τον ακολουθούσε και μετά την αποχώρησή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. .

Πριν φτάσει ο κ. Γεραρής στο Υπουργείο ο κ. Παπαϊωάννου είχε εκτενή συζήτηση με τους δημοσιογράφους  σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, ενώ δεν έλειψαν και οι ευθείες αιχμές προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη .

Συγκεκριμένα ο Μιλτ. Παπαϊωάννου είπε : «Το ΠΑΣΟΚ είχε την ατυχία να συναντηθεί με μια κρίση, με έναν ευρωπαϊκό πόλεμο. Λεφτά πια δεν υπάρχουν και πρέπει κάποιος όλα αυτά να ξέρει να τα επικοινωνεί , αλλά αυτό είναι μιας άλλης τάξεως θέμα.Σήμερα αν είσαι βουλευτής είσαι λεπρός. Αν συνεχιστεί αυτή η ακύρωση του κοινοβουλευτισμού η χώρα θα το πληρώσει . Η οργή του κόσμου και  ο αντικοινοβουλευτισμός προμηνύουν δεινά για τη χώρα και τη δημοκρατία. Πρέπει να σεβαστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα , θα είναι όμως εγκληματικό για τη χώρα να βρεθούμε εκτός ευρώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το ευρώ αλλά εμείς δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας».

Ερώτηση : Φοβάστε την οργή του κόσμου ότι μπορεί να φέρει χειρότερες καταστάσεις;
Απάντηση: Ναι τη φοβάμαι… Η φτώχεια και ανεργία είναι κακός σύμβουλος.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να μπει στη λογική της ιδιώτευσης. Ο τόπος έχει ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα ανανέωσης.

*Μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη θα έχουν τελειώσει όλες οι υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων που εντάχθηκαν στο ν.4022/10. Ο νόμος δουλεύει. Επιτέλους να τελειώνουμε με λογαριασμούς του παρελθόντος. Όποιος είναι ένοχος να πάει φυλακή, όποιος αθώος να πάει σπίτι του.

*Δεν μπορώ να πω όμως ότι δε με ενοχλεί το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης ανοίγει υποθέσεις και δεν κλείνει καμία. Περνάει μια αντίληψη στην κοινωνία ότι η κυβέρνηση φταίει που δεν τελειώνουν οι υποθέσεις.
-Πιστεύετε ότι κάποιοι δικαστές λειτουργούν με πολιτικές σκοπιμότητες;
-Θα ήθελα οι δικαστές να είναι πιο προσεκτικοί στο χρόνο που παίρνουν αποφάσεις. Η δικαιοσύνη είναι στο κέντρο της πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα