ΓΡ. ΤΣΑΛΤΑΣ: ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δεν χρειάζονται «εγέρθητι», είπε αστειευόμενος σε όσους υπαλλήλους  σηκώθηκαν την ώρα που εισερχόταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο νέος υπηρεσιακός υπουργός, καθηγητής και πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας, ο οποίος ευχήθηκε να παραμείνει στη θέση αυτή μόνο για ένα μήνα.


Μιλώντας στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, ο νέος υπουργός ευχήθηκε να παραμείνει στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μόνο για έναν μήνα, να μην χρειαστεί, δηλαδή, να γίνουν και νέες εκλογές

μετά τον Ιούνιο

Επίσης υπενθύμισε ότι είχε, επί μακρό χρονικό διάστημα, ασχοληθεί με τα θέματα του υπουργείου σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τόσο όσον αφορά το περιβάλλον όσο και τα θέματα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

«Ίσως αποδειχθεί ένα ευχάριστο διάλειμμα» σε σχέση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, που έχει 22.000 φοιτητές είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι απαιτείται η συμμετοχή όλων των Ελλήνων για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε ένα γρήγορο απολογισμό του έργου στο ΥΠΕΚΑ και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι παραδίδει σε υπηρεσιακό υπουργό, αλλά και χαρά, γιατί παρέδωσε στον κ. Τσάλτα, ο οποίος όπως είπε «έχει το κύρος και τις γνώσεις να οδηγήσει το υπουργείο ως τις επόμενες εκλογές».

«Η χώρα» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «είχε ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση, αλλά κάποια κόμματα επέλεξαν να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια, που μας οδηγούν σε νέες εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα