ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΑ

Η δύναμη της θέλησης είναι προσωποποιημένη στον Γάλλο κολυμβητή Φιλίπ Κρουαζόν, ο οποίος αν και έχει ακρωτηριασμένα όλα του τα άκρα, έχει θέσει ως στόχο να κολυμπήσει στις πέντε ηπείρους.

Σήμερα κατάφερε να διασχίσει τα νερά που ενώνουν την Παπούα Νέα Γουινέα με την Ινδονησία.

Προσαρμόζοντας ειδικά προσθετικά άκρα με βατραχοπέδιλα κατάφερε να κολυμπήσει μια απόσταση 20 χιλιομέτρων μέσα σε 7 ώρες και 30 λεπτά.

«Μου πήρε μιάμιση ώρα περισσότερο από ότι είχα υπολογίσει» δήλωσε φανερά κουρασμένος όταν έφτασε στην

αντιπέρα όχθη.

Όπως είπε, είχε να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρά ρεύματα, αλλά δήλωσε ευτυχείς που δεν ήρθε αντιμέτωπος με καρχαρίες ή μέδουσες.

Αντίθετα είχε συντροφιά τον κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Αρνό Σασερί και ακόμη ένα κάτοικο της Νέας Γουινέας, τον Ζετ Τάμπα, που συμμετείχε μαζί τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, το 1994 την ώρα που τοποθετούσε μια κεραία στην οροφή του σπιτιού του έπαθε ηλεκτροπληξία, τα 20.000 volts που τον διαπέρασαν θα μπορούσαν να το είχαν σκοτώσει ακαριαία, όμως ακόμη ένα ηλεκτροσόκ με χιλιάδες volts τον χτύπησε και τον επανέφερε στη ζωή.

Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο πολύ βαριά τραυματισμένος και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν όλα του τα άκρα.

Μέσα στο ψυχρό περιβάλλον του νοσοκομείου και βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για μια βρετανίδα που διέσχισε κολυμπώντας το Κανάλι της Μάγχης, ο Κρουαζόν εμπνεύσθηκε και βρήκε τι θα έκανε όταν θα έβγαινε από το νοσοκομείο.

Το 2010 έγινε ο πρώτος άνθρωπος χωρίς άκρα που διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης, από τη Γαλλία στη Βρετανία, κάτι που το έχουν καταφέρει περίπου 900 αρτιμελείς κολυμβητές.

Τώρα, τον Ιούνιο, έχει θέσει ως στόχο να κολυμπήσει από το γεμάτο καρχαρίες Κόλπο της Άγκαμπα της  Ιορδανίας προς τις Αιγυπτιακές ακτές, ( Ασία – Αφρική) στη συνέχεια, τον Ιούλιο, θα κάνει το διάπλου μεταξύ των στενών του Γιβραλτάρ και του Μαρόκου, (Αφρική – Ευρώπη) και τον Αύγουστο θα κολυμπήσει από την Αλάσκα στη Ρωσία διασχίζοντας   το Βερίγγειο Πορθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα