ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Η θερινή ραστώνη βρίσκεται στο φόρτε της με τον υδράργυρο να πιάνει κόκκινο. Στις αίθουσες, όμως, η θερμοκρασία ποικίλλει. Με ένα πακέτο διασκέδασης («The Amazing Spider-Man»), περιπετειώδους θρίλερ («Κυνηγοί κεφαλών») και ψαγμένης κομεντί («Γράψε λάθος»).   


The Amazing Spider-Man

Ταινία φαντασίας του Μαρκ Γουέμπ. Με τους: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς, Μάρτιν Σιν, Σάλι Φιλντ. Διάρκεια:

2 ώρες και 16 λεπτά.

Εδώ  και σχεδόν μισό αιώνα είναι γνωστός ο μύθος του Spider-man. Αυτό  που δεν γνωρίζει  –το κινηματογραφικό τουλάχιστον κοινό– είναι το παρελθόν του. Η εκκίνηση, δηλαδή, που έκανε ένα έφηβο υπερ-ήρωα. Για να μη σας τρώει η περιέργεια το Χόλιγουντ είναι εδώ πλήρως εξοπλισμένο με άφθονα οπτικά εφέ για να σας πληροφορήσει για τα καθέκαστα που προηγήθηκαν της ανάδειξής του σε κόμικ σούπερ-ηρώα, εν μέσω των πιο απίθανων και θεαματικών καταστροφών.

Νάτη λοιπόν η ιστορία του Peter Parker (Άντριου Γκάρφιλντ), ενός παραγκωνισμένου και αδέξιου αισθηματικά και κοινωνικά έφηβου που μεγαλώνει με τον θείο (Μάρτιν Σιν) και τη θεία του (Σάλι Φιλντ), καθώς οι γονείς του τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία. Ο νεαρός,  όπως συνήθως γίνεται σε αυτή την ηλικία, είναι μπλεγμένος σε υπαρξιακές και ερωτικές  αναζητήσεις, με τις δεύτερες να προσπαθεί να τις βγάλει πέρα με την επίσης έφηβη Gwen Stacy (Έμμα Στόουν). Κάποια στιγμή τον τσιμπάει μια μεταλλαγμένη αράχνη. Αυτομάτως ο νεαρός, αποκτά δυνάμεις που δεν μπορούσε να φανταστεί και αλλάζει συμπεριφορά καθώς δεν μπορεί να τις χειριστεί. Έτσι καταφεύγει στο εργαστήριο του Dr. Curt Connors (Ρις Ίφανς), παλιού συναδέλφου του πατέρα του, και έρχεται αντιμέτωπος με το alter-ego του επιστήμονα, τον απειλητικό Lizard, κοινώς «σαύρα». Κάπου εκεί , ο Peter θα πάρει την μοιραία απόφαση να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να καθορίσει την μοίρα του ως ήρωας.

Ο πρωταγωνιστής, ο Άντριου Γκάρφιλντ, αν και 28 ετών υποδύεται άνετα τον αμήχανο έφηβο που θα γίνει ο απίθανος Spider-man. Το επεξεργασμένο σενάριο, εξάλλου εστιάζει στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του Peter Parker – τις ανάγκες, τις φοβίες, τις επιθυμίες του, τα κόμπλεξ και τις εφηβικές του ορέξεις. Κάπως έτσι, άλλωστε, γίνονται τα μπλοκμπάστερ: επικεντρώνονται στη πιτσιρικαρία που γεμίζει τις αίθουσες.  Αρκετά καλοί είναι στους ρόλους των θείων οι βετεράνοι Μάρτιν Σιν και Σάλι Φιλντ, αλλά και ο Ρις Ίφανς στο ρόλο του παρεξηγημένου κακού, που προσθέτουν το απαραίτητο ύφος κύρους στο δραματοποιημένο κόμικ.

Κυνηγοί κεφαλών (Headhunters)

Αστυνομικό θρίλερ του Μόρτεν Τίλντουμ.  Με τους: Άκσελ Χένιε, Νίκολαϊ Κόστερ-Βάλνταου, Σινόβε Μακόντι Λουντ. Διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά.  

Η Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία αποδεικνύεται εξαιρετική πρώτη ύλη για τη μεταφορά των περιπετειωδών ιστοριών της στο κινηματογράφο. Έτσι, μετά τη μεταφορά της Σουηδικής τριλογίας μυστηρίου «Millenium» στη μεγάλη οθόνη έφτασε καιι η σειρά της Νορβηγίας να αναδείξει οπτικοποιημένο ένα συγκλονιστικό θρίλερ. Ο Μόρτεν Τίλντουμ  σκηνοθετεί

Keywords
Τυχαία Θέματα