ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΠΕΜΠΕ ΓΚΡΙΛΟ

Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει το κινήματο «Πέντε Αστέρων» του κωμικού ηθοποιού Μπέμπε Γκρίλο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Φεντερίκο Πιτσαρότι, υποψήφιος του κινήματος “Πέντε Αστέρων” στην Πάρμα, καταφέρνει να κατακτήσει την θέση του δημάρχου, με το 60,1% των ψήφων. Ο αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός Βινισέντσο Μπερνατσόλι, βάσει της καταμέτρησης του 13% των ψήφων και προβλέψεων των δημοσκοπικών εταιριών, εξασφαλίζει το 39,9% των προτιμήσεων.

Στο Παλέρμο, ο Λεολούκα Ορλάντο, προοδευτικός, ο

οποίος έχει ήδη χρηματίσει δήμαρχος, προηγείται με ποσοστό 70,1% έναντι του 29,9% του επίσημου υποψήφιου της προοδευτικής παράταξης, Φαμπρίτσιο Φεραντέλι. Έχει καταμετρηθεί το 8% των ψήφων.

Στην Γένοβα, τέλος, ο προοδευτικός Μάρκο Ντόρια επικρατεί του κεντρώου Ενρίκο Μούσο, με ποσοστό 60,8% έναντι 39,2%.

Αν τα πρώτα αυτά στοιχεία επιβεβαιωθούν, από τις δημοτικές, αυτές, εκλογές, θα προκύψει μια θεαματική άνοδος του κινήματος Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπεπε Γκρίλο, που για τις εκστρατείες του βασίζεται στο διαδίκτυο και ζητά τη μείωση του αριθμού και των αμοιβών των πολιτικών.

Η μόνη παραδοσιακή δύναμη, που, σε αρκετές περιπτώσεις, καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα