ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ

Η εκστρατεία έχει γενικό τίτλο «Οι Έλληνες Μπορούν» σε αντιδιαστολή με το ερώτημα: «Can the Greeks?» που στα αγγλικά σημαίνει όχι μόνο «Μπορούν οι Έλληνες;» αλλά και «πακετάρισε τους Έλληνες, ξεφορτώσου τους». Η εκστρατεία απαντά: «Greeks Can!».

Της Χαράς Ιωάννου

Η εκστρατεία «GREEKS CAN!» αξιοποιεί τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα για να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα παντού, σε κάθε πόλη, σε όλο τoν κόσμο.

Κάθε 15 μέρες θα πραγματοποιείται μια νέα

εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ στο ενδιάμεσο μέσω του ηλεκτρονικού forum που θα δημιουργηθεί για την εκστρατεία θα συνεχίζεται ο διάλογος και η συνεργασία. Δημιουργικότητα, αισιοδοξία, αναγνώριση των δυνατοτήτων των Ελλήνων, είναι το ζητούμενο.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου ο Θάνος Δεμίρης μιλά για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που αξιοποιεί το χώρο και το Ελληνικό τοπίο και κλίμα για κτήρια και χώρους με πολλαπλές χρήσεις. Ο Adrew Clements μιλάει για τις πράσινες στέγες και το όραμα του η Αθήνα από το Λυκαβηττό να μοιάζει με ένα μεγάλο κήπο. Μιλάει ακόμα για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το κλίμα και τη χλωρίδα, που μπορούν να την καταστήσουν εξαγώγιμη δύναμη στο αντικείμενο αυτό. Ο Στέφανος Παλλαντζάς εξηγεί πως εκμεταλλευόμενοι το κλίμα και τον προσανατολισμό στην Ελλάδα μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού μας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι μαλλιών.

Πέμπτη 24 Μαΐου στις 20:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579

Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα