Ουρές και σήμερα σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ

09:29 3/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Χιλιάδες δικαιούχοι δεν έλαβαν τη σύνταξή τους ή την είδαν μειωμένη , χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για αυτό. Την περασμένη Παρασκευή, περίπου 12.500 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν τη σύνταξή τους από τις Τράπεζες, εξυπηρετήθηκαν από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα οποία και σήμερα θα λειτουργούν έως τις 5 το απόγευμα.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διαβεβαιώνει

ότι εντός της ημέρας θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα τακτοποιηθεί το σύνολο των συνταξιούχων. Με βάση της ανακοίνωσης του Ταμείου, εάν διορθρώσουν το λάθος σε ΑΦΜ ή και ΑΜΚΑ μέχρι τις 6 Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξή τους χωρίς πρόβλημα τον επόμενο μήνα.

Τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ που θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι συνταξιούχοι με προβλήματα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να δηλώσουν τα στοιχεία και να πληρωθούν τη σύνταξη Ιουνίου, είναι τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Τούμπα (Θεσσαλονίκης) και το Ηράκλειο (Κρήτης), καθώς και τα τοπικά (υποκαταστήματα) σε Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ταμείο, και προκειμένου να διορθωθούν λάθη της μηχανοργάνωσης, καθώς πολλές αλλαγές έγιναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο τελικό ποσό της σύνταξης. Είναι ενδεικτικό ότι πολλά λάθη παρατηρήθηκαν στις συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, λόγω προβλημάτων στο μηχανογραφικό, ενώ δεν αποκλείεται μειωμένες – κατά λάθος – θα είναι και οι συντάξεις όσων λαμβάνουν ΕΚΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα