«ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

09:10 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζουν μια από τις πιο γλυκές, έξυπνες και ευαίσθητες στιγμές του ελληνικού σινεμά, εντελώς δωρεάν, στον υπέροχο και καταπράσινο χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνος.

Της Χαράς Ιωάννου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζουν το μεγάλο τους καλοκαιρινό, θεματικό αφιέρωμα, με τίτλο «Καλοκαίρι

στην Αττική», προβάλλοντας στη συνέχεια του φεστιβάλ μια απόλυτα αθηναϊκή και ξεκάθαρα καλοκαιρινή ταινία, την τρίτη μεγάλου κινηματογραφική δημιουργία της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Ευφάνταστες, ρομαντικές και χιουμοριστικές, σπονδυλωτές αφηγήσεις αναπαριστούν μια «ασυνήθιστη» αθηναϊκή βραδιά σε μια τυπική κατά τ’άλλα γωνιά της πρωτεύουσας. Μια εικόνα της Αθήνας που συνοψίζει την κωμικοτραγική καθημερινότητα της πόλης που αγαπάμε να μισούμε, ιδωμένη μέσα απ’ τα μάτια των ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Αμαρτίες του παρελθόντος, κυκλοθυμικές εξάρσεις, καθημερινές ιστορίες αστικής τρέλας και φανταστικές συμπτώσεις, εμπλουτίζονται με μια ισχυρή δόση χιούμορ και ξετυλίγονται μέσα από ένα πρωτότυπο ρυθμό κινηματογράφησης, οδηγώντας τις «Ώρες Κοινής Ησυχίας» σε ένα σπάνιο κινηματογραφικό αποτέλεσμα που καταφέρνει να αποδώσει της καθημερινότητά μας με τον πιο ονειρικό τρόπο.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο σημείο για την προβολή της ταινίας πέρα από το πανέμορφο – και σχετικά ανεξερεύνητο – πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος σε μια από τις πιο φιλόξενες γειτονιές, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

INFO: Είσοδος ελεύθερη, Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα