Οι εκπρόσωποι κομμάτων στο συνέδριο

16:55 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο γραμματέας της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία κοινοβουλευτική επανάσταση, που θα τα ανατρέψει όλα. Η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή στα όρια της συντακτικής Bουλής».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης σημείωσε: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, είμαστε υποχρεωμένοι οι πάντες να δούμε θαρραλέα τις διάχυτες ευθύνες για να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες υπερβάσεις». Επεσήμανε επίσης ότι «δεν ξέρω αν έχουμε

τον πολιτικό χρόνο να ψάχνουμε μόνο τα λάθη και τις ευθύνες της μεταπολίτευσης, αλλά είναι αναγκαίο, γιατί τα λάθη διορθώνονται μέσα στην κοινωνία. Δεν αρκεί η αλλαγή νοοτροπίας πολιτικών. Πρέπει να αποκρούσουμε τέρας φασισμού. Είναι αναγκαία η συνάντηση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Υπάρχουν εμπόδια, αλλά βέβαιος ότι ξεπερνιούνται.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ζήτησε απαγκίστρωση της χώρας από την ΕΕ και μονομερή κατάργηση των μνημονίων.

Ο Γιαννάκης Ομήρου, πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΕΔΕΚ) Κύπρου ανέφερε: «Η Ευρώπη δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση. Στην Κύπρο που επίσης επλήγη από οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε διαπραγμάτευση που θα έχει επιπτώσεις στην κοινωνία. Οι λογικές ότι η συρρίκνωση εισοδημάτων θα οδηγήσουν σε έξοδο από κρίση, έχουν αποτύχει και απειλούν την ίδια την ύπαρξη ευρωζώνης. Είναι καθήκον μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κύκλους που επιτυγχάνουν καθυπόταξη λαών. Η σημερινή Ευρώπη είναι πεδίο για να αναπτύξουμε μια σοσιαλιστική πραγματικότητα, με ισορροπία ανάμεσα σε παραγωγικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα