Ανησυχίες για τη δήλωση του Αναστασιάδη

Η δέσμευση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ότι θα επιδιώξει την οικοδόμηση σχέσεων απευθείας και με το ΝΑΤΟ, ενισχύει την ανησυχία του ΑΚΕΛ ότι η αίτηση για ένταξη

στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη είναι μόνο η αρχή και ότι τελικός στόχος είναι η πλήρης ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.

Ανησυχία για το θέμα εξέφρασαν, επίσης, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι, παρόλο που δεν αντιτίθενται -όπως το ΑΚΕΛ- στην ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης έκανε ονομαστική αναφορά στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Κύπρου να επιδείξει συνέπεια στον στρατηγικό στόχο επίλυσης του Κυπριακού, όπως έχει διαχρονικά συμφωνηθεί από την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποιήσεις, στην ομιλία του στη Βουλή επέλεξε να μην αναφερθεί στο θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα