«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

07:35 4/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Το κείμενο-σταθμός της Ξένιας Καλογεροπούλου ταξιδεύει στην Ελλάδα και κάνει δύο στάσεις αυτό το σαββατοκύριακο στη Νικήτη και στα Μουδανιά.

Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας. Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς – και όχι μόνο – φίλους της, να δαγκώσουν

μαζί το λωτό και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του «Οδυσσεβάχ» από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια. Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!

Οδηγός μας ο Παραμυθάς, ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα, ακορντεόν και κρουστά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο «Δημήτρης Χορν» το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση «Κατσαρίδα», ενώ τη μουσική υπογράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ ο Πάνος Βλάχος.

INFO: Στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης στις 04/08 & στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών στις 05/08, πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945 978 340, εισιτήρια 12 & 10 ευρώ, προπώληση στο viva.gr & στο 13855

Keywords
Τυχαία Θέματα