Αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις επί τάπητος

Την Κριακή θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικα για την οριστικοποίηση των μέτρων 11,5 δις ευρω για την επόμενη διετία. Εν τω μεταξύ, διαδοχικές συσκέψεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θα έχει την

ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός. Η πρώτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και η δεύτερη, για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Αντικείμενο των νέων συσκέψεων  θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις. Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 22 Αυγούστου, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η επίσκεψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα κρίνεται εκ των προτέρων εξαιρετικά σημαντική λόγω της χρονικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Σε Παρίσι και Βερολίνο  θα μεταβεί στις 24 και 25 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου θα έχει επαφές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στις 3 Σεπτεμβρίου με βασικό θέμα συζήτησης την κρίση σε Ελλάδα και Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα