«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, παρά μόνον εάν προκληθεί, δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής», ο βουλευτής Γιάννης Δραγασάκης, διευκρινίζονται ότι αυτό αποτελεί «προγραμματική δέσμευση».

Τονίζει, πάντως ότι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην κοινωνία, γεγονός που απαιτεί

την διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους και την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης.

Εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επενδύει στην «καλοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά στην δύναμη και την απήχηση των επιχειρημάτων μας και στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού».

Ο Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε ότι «οι Γερμανοί ιθύνοντες έκαναν σε βάρος μας τραγικά λάθη, που αρχίζουν να αναγνωρίζονται στην ίδια την Γερμανία». Εξηγεί, μάλιστα, ότι «το ελληνικό πρόβλημα έχει διεθνοποιηθεί. Γίναμε μέρος της μεγάλης εικόνας των παγκόσμιων αντιθέσεων, πράγμα που περικλείει κινδύνους, αλλά και δυνατότητες», για να προσθέσει: «Δεν είμαστε μόνοι, ούτε εντελώς άοπλοι».

Αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ο Γιάννης Δραγασάκης υπογραμμίζει ότι «η έξοδος από την κρίση θα κριθεί σε εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα. Γι’ αυτό και υποστήριξα από την αρχή της κρίσης την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ενταγμένο σε μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια στρατηγική».

Keywords
Τυχαία Θέματα