«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «το ΠΑΣΟΚ

σηκώνει στους ώμους του τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την κρίση» και σημείωσε: «Όποιος χτυπάει το ΠΑΣΟΚ, χτυπάει την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, χτυπάει τη στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, διότι έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα στα βασικά σημεία και μένουν κάποια λίγα για συζήτηση, η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί η διαφορά καθώς θα πέσει χρήμα στην αγορά».

Έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «όποιος δίνει υποσχέσεις για επάνοδο στο παρελθόν ή λύση χωρίς θυσίες και περικοπές, θα τις βρει μπροστά του, διότι ο λαός θα του ζητήσει τα ρέστα αργότερα».

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, εξοβέλισε όσους αποχώρησαν από το κόμμα, ενώ τους χαρακτήρισε «αλεξιπτωτιστές» και «κηπουρούς» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εκτίμησε ότι «όταν ανέβει η Ελλάδα θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξαναγίνουμε παράταξη, να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, να ξαναεκφράσουμε τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου». Από το ακροατήριο, ένα στέλεχος αντέδρασε έντονα λέγοντας: «Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη, διότι είμαστε και ανήθικοι» και διευκρίνισε: «Ανήθικος δεν είναι κάποιος μόνο όταν κλέβει, αλλά και όταν λέει πως οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται στα 67 τους χρόνια, αλλά ούτε αυτό θα ισχύσει και οι συντάξεις θα δίνονται μετά θάνατον».

Keywords
Τυχαία Θέματα