Χάλεντ Μεσάαλ: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ισραηλινή κατοχή»

Πανηγυρική η ομιλία του εξόριστου ηγέτη της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, στην Γάζα και τόνισε: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την νομιμότητα της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και άρα το Ισραήλ δεν θα αποκτήσει ποτέ νομιμοποίηση όσος καιρός κι αν περάσει».

Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς κάλεσε τον Οργανισμό για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) να ενωθεί γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και δεσμεύθηκε να απελευθερώσει τους παλαιστίνιους φυλακισμένους

που κρατούνται στο Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι ισλαμιστές μαχητές θα προσπαθήσουν να απαγάγουν ισραηλινούς στρατιώτες ώστε να τους χρησιμοποιήσουν στις διαπραγματεύσεις.

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ελευθερώσουμε τους κρατούμενους. Ο τρόπος που πετύχαμε την απελευθέρωση των κρατούμενων στο παρελθόν είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσουμε για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων», είπε ο Μεσάαλ την ώρα που το πλήθος τον επευφημούσε.

Σημειωτέον ότι Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ, ενώ πέρυσι το σιωνιστικό κράτος άφησε πέρυσι ελεύθερους 1.027 Παλαιστίνιους κρατούμενους από τις φυλακές του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, ενός ισραηλινού στρατιώτη που είχε απαχθεί από Παλαιστίνιους το 2006 και έκτοτε κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα