Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δεξιά κλίση

Σφοδρή ήταν η επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπέλυσε Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία της για την συμπλήρωση 94 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

«Η τρικομματική κυβέρνηση καμώνεται ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν απολύει δημόσιους υπαλλήλους, όταν αποκρατικοποιεί, όταν υπογράφει μνημόνια, γιατί τάχα με αυτόν τον τρόπο συγκρούεται με πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά

την ομιλία της στο κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η αποκρατικοποίηση και η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς, η πιο βαθειά ενσωμάτωση στην ΕΕ, εμφανίζονται ως η πεμπτουσία του εκσυγχρονισμού, του νέου και του μοντέρνου».

Δεν άφησε, όμως, στο απυρόβλητο τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου καταλόγισε δεξιά στροφή. Συγκεκριμένα, είπε: «Πήρε κλίση καθαρά πιο δεξιά από το φραστικό αριστερό προσωπείο που ντύθηκε στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις», για να συμπληρώσει: «Σκεφτείτε τι θα γίνει αν πάρει στα χέρια του την διακυβέρνηση». Διευκρίνισε, πάντως, ότι «το ΚΚΕ δεν ισοπεδώνει τις διαφορές ανάμεσα στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρατήρησε πως αυτές δεν απειλούν καθόλου την βιωσιμότητα και μακροβιότητα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία πολύ πιο συντηρητική από την σοσιαλδημοκρατία της μεταπολιτευτικής περιόδου» και υπογράμμισε ότι «σημαντικά τμήματα της αστικής τάξης ακόμα και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κατεστημένου, βλέπουν έστω προσωρινά μια εναλλακτική κυβερνητική λύση στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα φορέα που μπορεί να παίξει ρόλο στην περιθωριοποίηση του ριζοσπαστισμού, του ΚΚΕ».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις επικλήσεις των Σαμαρά, Στουρνάρα και Σαχινίδη στον Μαρξ, τον Ένγκελς και τον Λένιν και είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι θεμελιωτές της θεωρίας του επιστημονικού σοσιαλισμού γίνονται στόχος κακομεταχείρισης, μόνο να θυμίσω ότι οι χειρότεροι βασανιστές τους ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι μαρξιστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα