ΝΕΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ «BIG MAC»

10:00 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Σήμερα κληρώνει αν ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος ο οποίος εχθές το βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέος θα οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατείται και ο πατέρας, ή θα παραμείνει έγκλειστος σε κάποια άλλη περιφερειακή φυλακή.

Ένα χρόνο πριν, ο Σταύρος Ψωμιάδης  βρισκόταν και πάλι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τότε το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Είχε φανεί όμως, πιο τυχερός και

μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πληρώνοντας μία μεγάλη εγγυοδοσία που έφτανε στα 250.000 ευρώ.

Έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι η ανακρίτρια για άλλη υπόθεση είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του θεωρώντας τον προφανώς ύποπτο φυγής. Το κατηγορητήριο που τον οδήγησε και πάλι στα δικαστήρια ήταν εξίσου βαρύ. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να έχει διαπράξει μέσω επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων νομιμοποιώντας εκατομμύρια ευρώ που – κατά τις αρχές – απέκτησε από υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή. Δίπλα του βρέθηκε και η αδερφή του Χριστίνα, η οποία επίσης απολογήθηκε ,αλλά αντιμετωπίστηκε εκ διαμέτρου αντίθετα από τη δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ακόμα γι’ αυτή την υπόθεση τα ονόματα των γονιών τους, αλλά και τρία στενά συγγενικά πρόσωπα του Μάκη Ψωμιάδη.

Στο πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ο Σταύρος Ψωμιάδης εμφανίζεται να δηλώνει εισόδημα μόλις 7.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2007 και την ίδια περίοδο να διαχειρίζεται περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ φέρεται να έχει εντοπίσει εταιρείες βιτρίνα που χρησιμοποιούνταν ως όχημα από τους κατηγορούμενους για να εξαφανίζουν τα ίχνη χρημάτων που δεν αποκτούσαν με νόμιμο τρόπο, ενώ άλλες φορές πάλι εταιρείες ζημιογόνες που τους ανήκουν εμφανίζονται να αποκτούν διά των νομίμων εκπροσώπων τους περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Όλα αυτά οδήγησαν την εισαγγελέα στην άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ το ΣΔΟΕ συνεχίζει τη συγκέντρωση στοιχείων για να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της κακουργηματικής φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα