ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ …ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, ΡΙΧΝΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ

09:10 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη …λίγων ωρών της Παρασκευής, χτυπά η καρδιά των αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ. Από εκεί άλλωστε θα ξεκινήσει η περίφημη «ανασύσταση της παράταξης» που μέλλει να ολοκληρωθεί με το συντακτικό συνέδριο του φθινοπώρου, ενώ «άνοιγμα» επιχειρείται σε ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους.

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου που πρέπει να οργανώσουν μία Εθνική Συνδιάσκεψη

– πρώτο βήμα της «ανασύστασης της παράταξης» που έχει ως ορίζοντα το Συνέδριο του φθινοπώρου σε δύο μέρες. Στη Συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις δέκα το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανοίξει εν μέρει μόνο τα χαρτιά του, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της νέας διακήρυξης του κόμματος.

Δεδομένης της περιορισμένης χρονικής διάρκειας της Συνδιάσκεψης, που θα γίνει λίγες ώρες πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενδιαφέρον έχει πόσοι και ποιοι εκ των κορυφαίων στελεχών θα παραβρεθούν, αν θα μιλήσουν και τι θα πουν…

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι υπόλοιποι ομιλητές -πλην του προέδρου που θα «ανοίξει» με ομιλία του τη συνεδρίαση- θα επιλεγούν με …κλήρο. Στις εργασίες πάντως έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλα τα κομματικά στελέχη, τα πρώην μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, πρώην, νυν και υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, που θα μετατραπούν τώρα σε Επιτροπές Ανασύστασης. Πρόσκληση έχουν λάβει ακόμα οι ηγεσίες της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πρασίνων, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει εκ νέου «άνοιγμα» προς τα δύο κόμματα με σκοπό την «ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Φώτης Κουβέλης θα εκπροσωπηθεί στις εργασίες της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ από τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη.

Στην πορεία προς το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο, αναμένεται η συγκρότηση άμεσα Πολιτικής Γραμματείας -μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η αποκατάσταση των σχέσεων με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου- και Οργανωτικής Γραμματείας, με κεντρικό ρόλο του Πάρι Κουκουλόπουλου. Τυχόν αλλαγές σε όνομα και σύμβολα του κόμματος πάντως, αναμένονται να …αναβληθούν για το συνέδριο, μια και συζητείται ολοένα και περισσότερο η λύση του «εσωτερικού δημοψηφίσματος» μεταξύ των μελών που θα επανεγγραφούν στο κόμμα.

Εντωμεταξύ, σε μία κλειστή συνεδρίαση εργασίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αύριο το μεσημέρι θα τεθεί επί τάπητος η προετοιμασία του κόμματος για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια θα εκλεγεί γραμματέας της ΚΟ -πιθανότατα ο Γιάννης Μανιάτης- και τριμελής γραμματεία, με επικρατέστερους να προταθούν τους Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκο Μπόλαρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα